Samen met chefkoks
Het originele idee heb ik vertaald naar een serie kazen die ik samen met bekende chef-koks maak. En de eerste resultaten zijn verrassend, bijzonder, heerlijk, uitdagend!
Hoe gaat het in zijn werk? Ik benader chef-koks voor wie ik bewondering heb, omdat ze buitengewoon goed zijn, iets bijzonders presteren, een beroemd gerecht hebben en dan kijken we of we kunnen samenwerken. Begrijpen we elkaar, dan gaan we op zoek naar de vertaling van het idee van de chef-kok in o.a. kruiden en specerijen. En na een aantal proefkazen, waarbij we de receptuur steeds aanpassen, hebben we een product, dat we beiden perfect vinden. Dus door elke kaas stroomt Mir’s Hart & Ziel. En gelukkig zijn de chef-koks steeds net zo blij en enthousiast met het eindresultaat!
En nóg meer samenwerkingen
Door het succes met de chef-koks, kregen we ook aanvragen uit andere hoeken. Met een aantal van deze bedrijven zijn we samenwerkingen aangegaan.
- David Keus, product specialist bij Wine4business, importeur van de beste truffels en kaviaar in Nederland, hebben we een truffelkaas gemaakt die inmiddels bekend staat als de beste kaas in zijn soort!
- Samen met Kopke Port hebben we een portkaas bedacht, die erg succesvol is.
- Maar ook bijvoorbeeld met en voor De Rooi Pannen en Maison van den Boer hebben we kazen gemaakt die erg lekker zijn en heel populair.