Hoe is het begonnen
“Ik zat naast Cas Spijkers bij één van de eerste, grote concerten die Guus Meeuwis gaf en we hadden het weer over kaas. Toen ontstond het idee om de kruiden-en-specerijen-kennis van Cas te koppelen aan mijn kennis van kaas om zo een complete nieuwe kaasbeleving te maken.
Helaas werd Cas vlak daarna ziek, dus we hebben onze plannen helaas nooit kunnen verwezenlijken. Maar al die jaren bleef het idee knagen in mijn achterhoofd. Met die 35 jaar aan kennis moest ik iets gaan doen. Mijn hartstocht vertaald in een eigen kaas. Mijn ultieme droom. Die kán maar één naam hebben: Mirs Hart en Ziel”
De beste basis
“Voor deze bijzondere kazen moest ik natuurlijk op zoek naar de beste basis. Die heb ik gevonden in het rivierenland van Heusden en Altena. Daar is het gras extra sappig en worden de koeien heel goed verzorgd. Dat resulteert in een ambachtelijke, extra romige boerenkaas, die ik bereid.
En dan krijg je het beste van 2 werelden: de aandacht en ambachtelijkheid van vroeger, gecombineerd met de eigentijdse touch van de chef-kok.”